Ahli-ahli Majlis Bandaraya Shah Alam Sesi 2012/2013

Monday, February 15, 2010

MBSA Turunkan Billboard Tidak Berlesen

MBSA dalam usaha untuk membersihkan kawasan bandaraya bebas daripada pendirian billboard tanpa lesen untuk pelihara bandaraya yang cantik dan teratur, serta menambah hasil majlis daripada segi cukai lesen.

Pada 02/02/2010, Task Force Billboard dengan kerjasama Jabatan Bangunan, Jabatan Perancang, Jabatan Penguatkuasa, Jabatan Korporat, Jabatan Pelesenan dan anggota polis telah berjaya menurunkan beberapa unit billboard sepanjang Persiaran Kuala Selangor, Seksyen 27, Shah Alam.

Sebelum operasi ini dijalankan, Jabatan Perancang dan Pelesenan telah beberapa kali berikan notis kepada pemilik billboard berkenaan, tetapi tidak ada tindakan mengosongkan tapak oleh pemilik. Ia memaksa majlis tiada pilihan lain untuk melakukan operasi turunkannya sendiri.

Ini adalah billboard pertama yang diturunkan oleh MBSA sebelum persimpangan Jalan Bukit Hijau 26/24 ke Pangsapuri Sri Hijauan.

Ini adalah billboard yang diturunkan di persimpangan Jalan Bukit Hijau 26/24.


Ini adalah satu lagi billboard yang diturunkan dekat simpang masuk ke Lebuhraya Kesas menghala Kota Kemuning.


Ini bukan dendam MBSA, hanya untuk meastikan semua pengiklan mematuhi peraturan yang sedia ada dan mohon lesen iklan mengikut Undang-undang Kecil sedia ada.

No comments:

Post a Comment